Google-oppdateringer er sjelden morsomme, med mindre man spekulerer i kommende Google-oppdateringer og klarer å enten gjette seg til kommende oppdateringer eller se tendensene i de tidligere oppdateringene, og dermed konkludere hvilken vei Google er på vei og hvilke verdier som vil bli lagt vekt på i de nye oppdateringene.

Uansett om du er en spekulant, SEO-ekspert eller bare en bedriftseier eller nettsideeier som jobber med søkemotoroptimalisering, så er Google-oppdateringer en realitet, og det er noe du bør bruke en viss mengde tid og energi på, da det kan koste deg dyrt å ikke være oppdatert på denne fronten.

En av Googles siste store oppdateringer i 2022 var Google Helpful Content-oppdateringen, som ble rullet ut fra 25.08.2022 og avsluttet 09.09.2022, som det fremgår av deres egen liste over Google-oppdateringer.

Hva er «Helpful Content Update»? Helpful Content Update er ikke en Google Core Update, men til tross for dette, så betyr ikke dette at oppdateringen ikke har noen betydning, og man kan ikke ignorere denne.

Samtidig er det verdt å merke seg at bare tre dager etter at Helpful Content Update ble fullført 09.09.2022, ble det utgitt en Google Core Update som angivelig skulle styrke den forrige oppdateringen, nemlig Helpful Content Update.

Oppdateringen Helpful Content Update kommer etter min mening på en veldig merkelig tidspunkt, da bare noen få måneder etter denne oppdateringen, ble det utgitt det omdiskuterte AI-verktøyet, nemlig ChatGPT, som mange har brukt til alle mulige ting, inkludert SEO-oppgaver og innholdsproduksjon for nettsider med sikte på å skaffe trafikk gjennom Google.

I uttalelsen om oppdateringen, som finnes i dokumentasjonen hos Google Search Central, skriver de følgende som en introduksjon til oppdateringen:

Google Search is always working to better connect people to helpful information. To this end, we’re launching what we’re calling the “helpful content update” that’s part of a broader effort to ensure people see more original, helpful content written by people, for people, in search results. Below is more about the update and things creators should consider.

Google Search Central

Som beskrevet i sitatet fra Google Search Central, er dette oppdateringen en del av en bredere innsats for å sikre at brukerne deres finner originalt og nyttig innhold, som er skrevet av mennesker for mennesker.

Spesielt det siste Google nevner, nemlig «skrevet av mennesker, for mennesker», er interessant – for selv om det ikke står noe sted i Googles dokumentasjon at autogenerert innhold (AI-innhold) er mot deres retningslinjer, er budskapet fra Google ganske klart – skriv ditt eget innhold.